La segona jornada de la Fira de la Infància i la Joventut arreplega a experts que combinen humor i ciència
EXPOJOVE TRENCA EL MITE QUE LA CIÈNCIA ÉS AVORRIDA
La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València també posen en pràctica la ciència a Expojove
Una de les múltiples activitats programades dins de la 34a edició ha estat el debat que experts del món de la ciència han oferit a l’escenari del pavelló principal, on els tres convidats han acabat amb el mite que la ciència és avorrida amb les seues disparatades intervencions, encara que plenes de realitat, per a captar al públic més jove i també als seus pares.
A la conferència #ParlemDeCiència han participat Vicent J. Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València; Albert Martínez, presentador de vídeos de divulgació científica del portal conec.es; i Aitor Sánchez, dietista i nutricionista i autor del blog de nutrició, dietètica, alimentació i ciència ‘Mi dieta cojea’.
Amb un monòleg científic d’Albert Martínez ha començat la xarrada sobre ciència per a xiquets i joves. Aitor Sánchez ha estat el primer en parlar sobre la nutrició en clau d’humor, i Vicent J. Martínez ha tancat el debat #ParlemDeCiència de la jornada a Expojove amb la seua intervenció sobre la possibilitat que existisca vida extraterrestre.
Una de les novetats d’enguany i relacionada amb la ciència, és la participació de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, situades en dos estands del pavelló principal, on potencien el caràcter divulgatiu dels seus participants i posen en pràctica la ciència amb xicotets, joves i adults. La Universitat de València mostra l’exposició ‘Científiques invisibles’, que posa en valor el treball desenvolupat per moltes dones científiques al llarg de la història. Al seu estand, els més menuts poden fer naus espacials als tallers de l’Observatori Astronòmic i activitats relacionades amb la localització espacial i l’agudesa auditiva amb els processadors d’àudio de SPAT (The Signal Processing & Acoustic Technology) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.
Per la seua banda, la UPV introduïx la geomàtica a través de diferents activitats visuals i didàctiques perquè els més menuts puguen vore con es fan les cartografies amb les noves tecnologies. Al mateix temps, ofereixen activitats relacionades amb drons amb un simulador, una exposició, sortejos i exhibicions des de l’Escola de Disseny d’Enginyeria Aeronàutica.